Vlaamse Tafeltennisliga

EJK

De Europese Jeugdkampioenschappen zijn nog steeds volop aan de gang. Jammer genoeg moet de ene Belg na de andere het strijdtoneel verlaten. Op woensdag gingen Eline, Margo en Marie voor de bijl. Eline Loyen (3-4), Margo Degraef (2-4) en Marie Maesen (1-4) dienden hun meerdere te erkennen in de tegenstandster. Bij de jongens zorgde Laurens Devos wel voor een positieve noot. Hij blikte zijn tegenstander met 4-0 in. Op donderdag waren zijn kansen echter ook over. De Pool Grela zorgde voor een zware 4-0 nederlaag. Alle ogen waren dan ook gericht op Lisa Lung. Het blijkt echter niet het tornooi te zijn van de Belgen. Lisa kon wel nog de eerste wedstrijd winnen, maar in de 16de finales zat ook haar individuele tornooi er op. Na een 3-0 voorsprong, kwam de Russin Chernoray terug in de wedstrijd en ging op en over Lisa Lung.

In het dubbelspel zitten we bij de mixed junioren reeds aan de kwartfinales. Jammer genoeg geen Belgische vertegenwoordiging meer daar. In de achtste finales gingen zowel het duo Bilas-Lung als het duo Darcis-Loyen in de beslissende set ten onder. In het mixed cadetten ook geen Belgische vertegenwoordiging meer. Hier verloor het duo Devos - Koszulap tegen het eerste reekshoofd, met jawel, ook hier 2-3. Bij de cadetten werden alle Belgische duo's ondertussen uitgeschakeld. Maar bij de junioren jongens en meisjes hebben we wel nog enkele ijzers in het vuur. Bij de jongens konden Thibaut Darcis, met gelegenheidspartner Manole, zich plaatsen voor de 8ste finales. En bij de dames hebben Eline en Lisa ook dezelfde ronde bereikt. Ondertussen zijn de achtste finales achter de rug. En jawel, beide duo's hebben zich ondertussen geplaatst voor de kwartfinales. Om 15.50 uur komen beiden weer aan tafel. Kunnen zij dan een plaats in de halve finales veroveren?

In het enkelspel schiet nog 1 Belg over. Arthur Bilas toont hoe het wel moet. Hij zit ondertussen bij de laatste 16 en speelt vandaag tegen de Duitser Dennis Klein. In het troostingstornooi waren op zaterdag nog 2 Belgen actief. Margo Degraef en Pieraert Valentin zaten toen bij de laatste 16. Voor Margo was dit het eindstation. Valentin sneuvelde pas in de halve finale. Daar bleek Ademir Balaban met 3-1 te sterk.

Update: De Belgen zijn jammer genoeg uitgespeeld in Bratislava op de Europese Jeugdkampioenschappen. Het was een tornooi van "net niet" voor de Belgen. Maar liefst 3 keer werd een kwartfinale gehaald (junior meisjes team, dubbel Loyen - Lung en dubbel Darcis - Manole), maar dat bleek dan ook het eindstation te zijn. Net geen medailles dus, maar de vier teams zitten volgend jaar wel terug allemaal in de hoogste afdeling.

Vandaag staan uiteraard de finales op het programma. Volg alles live mee...

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar