Vlaamse Tafeltennisliga

Cedric Nuytinck en Robin Devos gaan voor dubbeltitel

Robin Devos (22) komt donderdag in actie op de Belgium Open (Challenger) in De Haan. De Mallenaar hoopt iets te tonen voor eigen volk en mikt samen met Cédric Nuytinck resoluut op de dubbeltitel. “We willen ons kwalificeren voor de World Tour Grand Finals”, verduidelijkt Devos, die in het dubbelspel als tweede reekshoofd op de tabellen staat.

Geschreven door Ivan Crabbe

Een competitiewedstrijd bij Morliny Ostrada, de Poolse club van Devos, zorgde er vorig jaar voor dat hij niet kon deelnemen aan de Belgium Open. Vooral voor de organisatie een spijtige zaak, want met Devos verloor het een van z’n uithangborden. Met verse moed en een blakende vorm, die hij etaleerde in de sterke Poolse competitie, verschijnt de Belgische nummer twee aan de tafel voor deze editie. “De voorbereiding is heel goed verlopen”, opent Devos. “Ik heb heel de zomer hard getraind en ondertussen al een paar wedstrijden gespeeld. De vorm is zeker goed en ik hoop iets te kunnen tonen voor eigen volk. Mijn ambities in het dubbelspel zijn redelijk hoog. Ik en Cédric (Nuytinck red.) hebben als doel om ons te kwalificeren voor de World Tour Grand Finals in december. Over het enkelspel kan ik moeilijk iets zeggen. Het hangt af van de loting en hoe ik zelf speel. Voorlopig ben ik nog niet top, maar de bedoeling is om te pieken op dit toernooi.”

Aanmoedigingen van Laurens

Vanop afstand maakte Robin de paralympische triomf van zijn jongere broer Laurens mee. “Ik kreeg telefoontjes van verschillende media over de titel van mijn broer. Ik vind het niet erg om even in de schaduw te staan. Laurens heeft het dik verdiend en er hard voor gewerkt.”

Woensdag landt Laurens Devos (16) samen met Florian Van Acker (19) terug op Belgische bodem. Daarna mag de oudere broer zeker aanmoedigingen van hem verwachten op de Belgium Open. “Laurens had beloofd dat hij ging komen supporteren bij al m’n wedstrijden, maar ik denk dat hij vergeten is dat hij naar school moet (lacht)”, aldus Devos, die op de eerste dag als coach optrad voor enkele Vlaamse spelers.

Voor Cedric Nuytinck, die andere Belgische topper, start het toernooi ook pas donderdag. Maandag was de Oost-Vlaming nog actief met z’n Franse club Roanne in de Pro A. Tegen medepromovendus Villeneuve d’Ascq wonnen Nuytinck en co. met 3-1. Over de vorm hoeft onze VTTL-topper, die maandag de Fransman Antoine Hachard kon verslaan, ook niet te klagen. Na een degelijke prestatie op de Open van Tsjechië wist Nuytinck in de Pro A al verschillende malen te stunten in het seizoensbegin.

Meer info over het toernooi op de deze links:

LOGO SPORT VLAANDEREN    logo Be Gold  logo Ethias  logo Tibhar